Pin The Point

Acupunctuur naalden

Tegenwoordig heeft iedereen wel van acupunctuur gehoord en weet ook dat dit een behandelmethode is waarbij dunne naaldjes geprikt worden in bepaalde punten op het lichaam. Niet iedereen is echter op de hoogte van de verschillende stijlscholen binnen de acupunctuur.

 

Bij ‘ The Point’ maken we gebruik van dr. Tan’s Balance Method. Kenmerkend aan deze methode is dat er NIET in de aangedane locatie geprikt wordt, waardoor er meteen een resultaat is.

In het madarijn heet dit: ‘li gan jian ying’ stok rechtop zetten schaduw zien. Pijn zal direct afnemen of verdwijnen na iedere naald die gezet wordt. Dit is de meest ‘to the point’ manier van prikken die ik heb mogen meemaken in mijn professionele jaren. Dank naar deze man en het geluk dat ik nog persoonlijk onderricht heb mogen ontvangen van hem gedurende zijn leven. Dit heeft mijn kijk op acupunctuur fundamenteel veranderd en mijn begrip over yin en yang enorm verdiept.

 

Pijnklachten zijn voor u zelf het makkelijkst meetbaar, maar dit wil niet zeggen dat acupunctuur alleen maar helpt bij pijnklachten. Alles waardoor uw balans verstoord is, kunnen we weer in evenwicht brengen. In feite probeert het lichaam dit zelf ook maar heeft het soms een extra zetje nodig.

 

Over de frequentie van behandelen geldt eigenlijk dat je de volgende behandeling ondergaat voordat je weer op je pijnniveau van voor de vorige behandeling zit. Je gaat hier zien dat de tijd dat het goed gaat steeds langer gaat duren en dat de intensiteit van de pijn steeds minder wordt m.a.w. de balans gaat beklijven. Het kan dus goed zijn dat je in de 1e week 3x een behandeling krijgt en dat je na 1 of 2 weken nog maar 1x per week komt.

 

Acupunctuur gaat niet van uw eigen risico af. Wanneer u aanvullend verzekerd bent is er een vergoeding die wel per verzekeraar kan verschillen. U heeft ook geen verwijsbrief van uw huisarts nodig om in aanmerking van vergoeding te komen.

 

Een 'Pin The Point' acupunctuur sessie bij ‘ The Point’ duurt circa 35 minuten.

NVTCG Zhong

Aangesloten bij NVTCG Zhong vanaf

1 januari 2007.

Lidnummer: 281175007620.

Whatsapp

Je kan ons ook altijd bereiken via Whatsapp op:

06 40396988


AGB-code: 90-(0)13106

FaceBook

Bekijk ook onze facebook pagina


The Point, Westblaak 92 3 hoog unit 1, 3012 KM Rotterdam

email: info@thepoint-acupuncture.nl